Dzień Dziecka zasypany prezentami

Kochani!
W Dzień Dziecka na nasze przedszkolaki od samego rana zaczęły sypać się prezenty.
Na początku dnia Promyczki zostały obdarowane przepięknym występem przygotowanym przez Łowców Promyków – naszych Cudownych Rodziców. Tegoroczna opowieść zakręciła się wokół zdrowego odżywiania i witamin, które, jak się okazało, można znaleźć nie tylko w aptece 😉 Aranżacje wierszy „Na straganie” i „Rzepka” były najlepszym dowodem na to, że po witaminy nie musimy iść do farmaceuty, że jest o wiele prostszy sposób ich zdobycia, to znaczy, wystarczy zjeść owoce i warzywa, które rodzice wystawiają nam na stoły bez recepty! Barwne stroje, przepiękna muzyka, znakomita gra aktorska… Niczego więcej nie było nam potrzeba, by na spektaklu teatralnym bawić się wyśmienicie. W przerwie pomiędzy aktami, zdrowe przekąski, marchewki i jabłka, powędrowały w głąb publiczności, dodając prawdziwego smaku do, i tak  zaaranżowanych po mistrzowsku, opowieści. Na zakończenie pojawiły się także kolorowe bańki mydlane, które wywołały u dzieci ogromną radość.
Po powrocie do przedszkola, każde dziecko znalazło dla siebie kolorową torebkę wypełnioną słodkościami i nie tylko, a na deser, nasi wspaniali kucharze z Cuda-Garnków przysłali nam zupełnie niespodziankowe, zdrowe, owocowe tubki.
Ksiądz Dyrektor Caritas Poznańskiej, myśląc o Promyczkach od samego rana, zlecił panu Wojtkowi, naszemu menadżerowi, organizację transportu z mega kolorowankami, puzzlami, grami oraz maskotkami. Te ostatnie z wielką radością zostały utulone przez szczęśliwe dzieci. Przez długi czas było dziś słychać w szatni okrzyki: WOW, EXTRA, SUPER 😀
Dnia pełnego niespodziewanek, dopełniły wspólne harce i tańce do wesołej muzyki, bo w Promykach, mimo niepogody za oknem, potrafimy przywołać słońce, to znaczy uśmiech na twarzy dziecka 🙂
Wszystkim tym, którzy przyczynili się do wywołania tego uśmiechu ogromnie dziękujemy!