10.09.2021 – Międzynarodowy Dzień Sportu

Dziś w naszym przedszkolu radośnie obchodziliśmy święto sportu. Dzieci z wszystkie grupy chętnie wzięły udział w zabawach i grach sportowo-plenerowych. Po uroczystym otwarciu przez Panią Dyrektor Dnia Sportu, odbyła się profesjonalna rozgrzewka 🙂 poprowadzona przez Panią Alę. Następnie na zorganizowanych przed naszym przedszkolem stanowiskach, dzieci mogły potrenować rzuty woreczkami do celu, uważne przechodzenie slalomem z piłeczkami na łyżkach, trafianie do celu w ponumerowane puszki, sprawdzić swoje skoki w pajacyku, rzuty obręczami na pachołki, a także trafianie piłką do bramki oraz wrzucanie piłek do worków. Było dużo śmiechu i radości, bo w zdrowym ciele – zdrowy duch! Dzieci chętnie wykonywały ćwiczenia, kibicowały sobie wzajemnie, przechodziły z jednego stanowiska do drugiego, dopytywały, czy mogą powtarzać zabawy 😉 Na zakończenie, otrzymały soczki do picia, a w salach czekała dodatkowa, słodka niespodzianka. Podsumowując Dzień Sportu w Promykach, dzieci z grupy „Jeżyków” stwierdziły, że w przyszłym roku 🙂 musimy to powtórzyć!!!